הפיכת פערים בין-תרבותיים לסינרגיה
תקשורת על סוגיה השונים היא כיום הבסיס לפעילותם של ארגונים וחברות. לכן, עליהם להיות מודעים לאתגרים הכרוכים בגיוון האנושי שלמולו הם ניצבים, בעיקר בעידן הכפר הגלובלי, ולפערים התרבותיים שבצדו. על אף הקושי הטמון בפערים התרבותיים בעבודת הארגון – מסתבר שאפשר להפוך אותו ליתרון גדול.
הכלי: אימון אפקטיבי לשותפות
כל מנהל צוות או מנהל פרויקטים מנוסה בארגון גלובלי יכול לספר על קשיים שחווה בניסיון לגשר על פערים תרבותיים בעבודה. ניקח לדוגמה צוות אמריקאי בניו יורק העובד עם צוות ישראלי בתל אביב: החיבור הזה יכול אמנם להביא את שני הצדדים רחוק, אבל יש גם סיכוי לא רע שהוא ייצור תקלות תקשורת מרובות, הנובעות מפערי מרחק וגיוון, פירוש שגוי של מסרים, סגנונות תקשורת שונים וכדומה. תקלות אלה נפוצות במיוחד בכלי התקשורת הווירטואליים, כמו זום ודומיו.
אז מה עושים?
הצעד הראשון הוא לבוא בגישה חיובית, ולהיות מודעים לקשיים שעלולים לצוץ במהלך הדרך. יחסי עבודה למרחקים ארוכים יכולים להיות קשים – אבל כוונות חיוביות ותקשורת מתחשבת יכולות לעשות פלאים בהקשר הזה.
השלב הבא הוא לצייד את חברי הצוות בכלים שיגדילו את המודעות שלהם לפערים שיש בינם לבין הצד השני ולקשיים שעלולים לעמוד בפני כל אחת מהקבוצות. כך, נצליח לשמור על תחושת הצוות גם בנסיבות מורכבות תרבותית.
זכרו כי חברי הצוות נוטים להיאבק בפיתוי “להתנתק” מהשיח ולא לשקף את התסכולים שלהם בתהליך העבודה המשותפת – פיתוי שהוא הרבה יותר חזק מאשר לקבל את האתגר של שמירה על אווירת צוות ותקשורת פתוחה. עם זאת, ניתן לשנות זאת. הם יכולים להיות קשובים ואמפתיים יותר לזולת ולהתחיל להזין ולהצמיח זה את זה בדרכים שאיינן בהכרח מקובלות בתרבות ממנה באו.
על הצוותים ללמוד לגשר על פערים תרבותיים ולבנות באופן רציף גשרים תקשורתיים, דבר שמושג על ידי התנסות במערכות יחסים ואימון צוות.
מוכן לשנות את הארגון שלך? עקוב אחר המפה של TreiStar להצלחה.
בואו נדבר היום: contact@treistar.com